Hur du rengör en trätrappa

Trä ger klass, stil och värde till alla hem vilket gör att underhåll av trämaterialet är en viktig sak, särskilt när du planerar att sälja ditt hus eller bara vill få det att se snyggt ut. Lyckligtvis är trätrappor inte särskilt svåra att underhålla och rengöringen kan göras med enkla husgeråd.
Följ alltid den gyllene regeln för trappstädning: börja städa på toppen. Risken att falla och att få en skada ökar så fort du går en trappa högre, eftersom det finns en större benägenhet för dig när du vänder ryggen till botten och inte ser trappstegen nedanför dig. Ryggen får större tyngd och det kan därmed bli en olycklig historia om du skulle råka ut för en olycka.
Sopa trappan med en bred borste och samla ihop allt skräp steg efter steg, tills du kommer till trappsteget på botten och golvytan. Se till att du har samlat ihop allt damm.
När trappan är fri från damm och hår, ska du tvätta varje trappsteg med ett allrengöringsmedel blandat med vatten. Du kan använda en mopp eller en svamp. Tillsätt inte klor eller ett starkt desinfektionsmedel. Torka slutligen hela trappan med en torr trasa.
Om du fann detta intressant så kanske du vill läsa mer om trappstädning? En riktigt bra sida – med mycket vettig och bra information – är www.trappstädning.biz. Detta är en mycket bra sida att starta på när du vill fördjupa dig i ämnet. Här hittar du också en bra tjänst där du kan begära in offerter på trappstädning.