Hur man acklimatiserar lövträ

Det hårda golv som du beställt har redan anlänt. Du kan inte vänta med att sätta igång.
Man förstår upphetsningen. Du vill se hur vackert ditt golv kommer att bli och helst så snabbt som möjligt. Men innan du sätter igång är det en sak du måste göra först.
Du måste acklimatisera lövträ före allt annat. Hoppar man över detta steg kan det orsaka stora skador på golvet efter en tid.
Acklimatisering innebär att ge träet en chans att vänja sig vid sin nya miljö. För korrekt acklimatisering måste det ske så att temperaturen och luftfuktigheten på lövträ matchar temperaturen och luftfuktigheten i rummet det är i.
Hur man acklimatiserar:
Du kan ta de enskilda brädorna ur sina lådor och lägga dem på golvet i det mönster som du vill att de ska läggas. Om du väljer att behålla träet i sina lådor, se då till att du håller ändarna på lådorna öppna så att de exponeras för luft och temperatur.
Låt lövträ ligga i ungefär två veckor, längre om miljön är avsevärt mer eller mindre fuktigt än 45 procent.

Det finns mycket mer att lära och läsa om golvläggning för den som är intresserad. Ett tips – om du är intresserad – är att gå in på www.golvläggning.com och läser vidare där. Där hittar du mer att läsa och mycket information om ämnet. På sidan hittar du även en jämförelsetjänst där du kan komma i kontakt med certifierade golvläggare om du behöver hjälp eller kanske någon som gör hela arbetet. http://www.golvläggning.com/l%c3%a4gga-tr%c3%a4golv/