Jens Saltin och hans affärspartner Fredrik Olofsson

Appen Steven är det självklara valet för dig som vill att du själv och ditt sällskap på restaurangen ska få en lite enklare kväll. För Steven, namngiven efter uttrycket “even Steven”, är en app som smidigt ordnar gruppbetalningen. Med Steven står det direkt klart vem som betalat sin del av notan – och vem som inte har gjort det.

Bakom Steven står den tidigare toppchefen inom Klarna, Jens Saltin, och hans affärspartner Fredrik Olofsson, en namnkunnig systemutvecklare. Tillsammans har de skapat en app som funnit i betaversion under ett tag men som kommer att lanseras på bred front i Sverige under våren 2018. Tanken är också att appen ska flyga ut över mobilnäten i Europa med tiden.

På många sätt är Steven en självklar uppföljare till den populära appen Swish. Och givet dess praktiska funktion och användarvänligheten så talar onekligen allt för att Steven kommer att bli en internationell succé för Jens Saltin och Fredrik Olofsson.

Det är heller inte bara appen som sådan som borgar för detta. Det gör också Jens Saltins CV. För är det någon som har en bred erfarenhet när det kommer till att implementera en smart betalningslösning så är det Jens Saltin.

Hans tidigare uppdragsgivare Klarna behöver knappast någon längre presentation. Under sju års tid innehade Jens Saltin prestigefyllda uppdrag inom den expansiva företaget. Sin karriär inom Klarna inledde Saltin genom att vara key account manager för Klarna mobil.

Och när han valde att valde att stiga av framgångståget Klarna och förverkliga sin egen idé var han landschef över företaget i Storbritannien. Ett mycket gott råd är att ladda ner Steven så fort du får möjlighet. Därmed blir ditt nästa restaurangbesök i glada vänners lag ännu gladare.